Deminas
   Cordobez

Deminas Cordobez lydnad.

Våra mål med lydnadstävlingarna

Ha skoj på lydnadsplanen och skaffa oss erfarenhet för vidare satsning mot bruks och IGP.

Uppnådda mål

Hobbe var bara dryga året när vi började med tävlandet, så skoj som vi haft på lydnadsplanen. Vi har inte alltid varit färdiga för de klasser som vi startat i utan målet har varit att ha skoj oavsett vad som händer. Vissa moment har han gillat mer än andra, som till exempel "rutan" i lydnadsklass 2. Den tränade vi in fyra dagar innan start i klassen. Min lille pojk fixaren galant om jag inte missminner mig så blev betyget en tia på momentet.

Ibland så har han tagit på sig clownvästen på lydnadsplanen och hittat på egna utföranden på vissa moment. Alla på och runt planen har skrattat gott många gånger, även jag. Skratt och applåder är Hobbes bästa belöning så det som fungerar en gång utvecklas gärna även flergånger.

Finns många historier om Hobbes hyss, en gång apporterade han klockrent, men halvvägs till mig viker han av till domare och visar apporten. Far iväg vidare över hindret, lägger sig mitt i rutan i tio sekunder springer tillbaka och hoppar hindret samt sluter upp perfekt vid mig. Vad säger man då? Ja inte kunde jag hålla mig för skratt.
En annan gång så var det vittringsapporterna, han hade gått ut och tagit rätt pinne. På väg till mig ångrar han sig, går tillbaka plockar upp alla pinnar i munnen och går till tävlingsledaren och ger tillbaks dom. Massor med skratt även då.

Ja det finns många historier om hyss på planen, men han fick titlarna LP1 och LP2. Vidare satsning i lydnaden är för närvarande inte aktuellt annat än ren träning.

Deminas Cordobez

Deminas Cordobez

Rallylydnad

Rallylydnaden var relativt ny i Sverige 2015 när jag fick ögonen på det. Vår första tävling i sporten åkte vi på utan att ha tränat det ett enda steg. Utan fruktan tänkte jag att hur svårt kan det vara, det står ju på skyltarna vad man ska göra.

Det visade sig att det var svårare än jag trodde. Förutom att ha hunden glad och uppmärksam(inget svårt med Hobbe) så skulle även föraren hålla sig i styr samt tolka vad symbolerna på skyltarna betydde. jajaa kul vad det och mycket trevligt folk träffade vi.

Utan att lägga ner för mycket tid på träning, utan vi tävlade frenetiskt. Så skrammlade vi ihop titlarna RLD N, RLD F och RLD A. Vi får väl satsa vidare någongång på RLD M som avslutning, det får bli när vår huvudsatsning är över.