Deminas
   Cordobez

Deminas Cordobez siktar vidare mot högre mål.

Våra mål

Tävlande i bruks spår har legat nere sedan 2017 på grund av att vi förkovrat oss i annat och att min hälsa inte varit duglig. Men målet kvarstår att ta oss till elitklass. Vi har tränat och förfinat både lydnad och spår i mån av ork från min sida så vi hoppar snart ut på tävlingsbanan igen. Är det något som Hobbe älskar och är suverän i så är det att använda näsan och hjärnan. Han har aldrig svikit mig i ett spår i brukset, när vi inte klarat det så har det berott på mig att jag inte orkat pga ryggen inom den tiden man har på sig.

Tävlande i bruks patrull har jag inte satt några mål mot ännu. Vi tränar det emellanåt, vilket är jätteskoj, men tiden får utvisa om det kan bli en tävlingsgren för oss.

Uppnådda mål

Han har genomfört de få tävlingar i bruks spår vi ställt upp i på ett utmärkt sätt. Arbetsam och pålitlig. Målet i bruks spår är elitklass, vi har inte nått dit än men vi har tiden på oss.

Deminas Cordobez

Deminas Cordobez

Vad är bruks spår

Spår ingår som specialmoment inom Svenska Brukshundklubbens bruksprov. I spår ska hunden följa en markbunden vittring av en människa.
En hund som ska tränas till att bli en spårhund, behöver ha ett medfött intresse för sin uppgift vilket de flesta hundar har. Samtidigt så behöver det finnas ett verkligt skäl till varför hunden ska följa ett specifikt spår, den är ju omgiven av massor av spår hela tiden. Det kräver att hunden motiveras att följa spåret för att i dess ände hitta något som är värdefullt.
Inom bruksprov spår finns det fyra klasser som man tävlar i, appell-, lägre-, högre- och elitklass. I elitklassen tävlar man för att få certifikat. När man har tre certifikat blir hunden spårhundschampion. Går det riktigt bra finns chans att tävla i SM. Givetvis finns lydnad med som en del.

Deminas Cordobez

Vad är bruks patrull

Patrull är en gren där det förutom spår och lydnad ingår att hunden ska upptäcka luftvittring och ljud från människor inom ett begränsat patrulleringsområde. De klasser man tävlar i är lägre-, högre- och elitklass. I elitklassen tävlar man för att få certifikat. När man har tre certifikat blir hunden spårhundschampion.