Deminas
   Cordobez

Deminas Cordobez blev rasmästare i BSL3 2019, och även klassvinnare med fina poäng.

Våra mål

Vi tar oss stadigt framåt mot våra mål. Att det tar längre tid än beräknat beror på min ekonomi som inte räcker till och min kropp som strejkar emellanåt. Målet med Hobbe är att fortsätta tävla i BSL3 och även bli klara i skyddet så vi kan gå ut i IGP.
Både Hobbe och jag älskar denna gren, det är många dicipliner man ska ha färdigheter i och dessutom kunna leverera allt på en och samma dag. Träningsgrupperna har alltid ett kamratligt och glatt gäng som gläds med varandra.
Längre fram om ett par år eller mer så så kommer vi säkert ut på FH-1 och IFH-2 som är rena spårprov.

Uppnådda mål

Hobbe gjorde sitt BH/VT prov den 9/4-16 med bravur. Efter det gick vi ut alldeles för otränade i IGP1 och missade på en hel del i många moment. Vi har efter det tränat på och satte sedan alla tre klasserna med godkänt i BSL och som grädden på moset blev vi rasmästare i BSL3 2019.
Min älskade fantastiska vän kämpar fint i alla tävlingar och träningar. Emellanåt leverarar han dessutom lite jokes så man blir full i skratt, brukar uppskattas av alla för det mesta...även jag skrattar, det viktigaste är att ha kul inte vars vi hamnar i prislistan.

Deminas Cordobez

Deminas Cordobez

Vad är IGP

IGP (Internationell prövningsordning) är en av Svenska Brukshundklubbens tävlingsgrenar. I grenen finns fyra provformer med olika kombinationer av spår, lydnad och skyddsarbete.
IGP-prov - den största provformen är som ett bruksprov, men består av tre avdelningar; spår (A), lydnad (B) och skyddsarbete (C). Alla avdelningarna räknas med i bedömningen. Reglerna för IGP-prov är desamma över hela världen.
För att starta på ett IGP-prov ska hunden ha blivit godkänd på ett BH/VT (BH-prov) (Behörighetsprov). BH/VT-provet består av en lydnadsdel och en trafikdel.

Deminas Cordobez

Vad är BSL

BSL (brukshundprov spår lydnad) - är en provform som använder samma klassindelning och består av samma typ av spår och lydnad som i IGP.